Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. 

Εκτύπωση

   Η σύνθετη έννοια του EDUCAINMENT διαπνέει το σύνολο των δραστηριοτήτων των Κέντρων Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών. Ο παιδαγωγικός ρόλος του παιχνιδιού βρίσκει την έκφραση του μέσα από αθλητικές καλλιτεχνικές, διδακτικές αναφορές. Και όλα αυτά σχεδιασμένα ώστε να εναρμονίζονται με τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ίδιου και της οικογένειας του. Η αντίληψη των Κ.Δ.Α.Π. για την αξία της αυτενέργειας του παιδιού οδήγησε στην υιοθέτηση των αρχών της Ανοιχτής Εκπαίδευσης, σχήμα που εμφιλοχωρεί στις διαδικασίες της Διά Βίου Μάθησης. Εικαστικά, μουσική, χορός, λογοτεχνία, θέατρο, videoart, κάθε λογής κατοπτρική παρακολούθηση της ζωής, γίνονται πεδία έρευνας των μικρών φίλων, αστείρευτη πηγή χαράς…

   Ταυτόχρονα με τις επιμέρους δραστηριότητες παρέχεται ασφαλής φιλοξενία των παιδιών στο χώρο των Κ.Δ.Α.Π., ώστε έμμεσα επωφελούμενοι γονείς απρόσκοπτα να διαχειρίζονται το δικό τους χρόνο. Οικογένειες με τα δικά τους χαρακτηριστικά η καθεμία (πυρηνικές, μονογονεϊκές, πολύτεκνες, ξενόγλωσσες, άπορες κ.τ.λ.) προσβλέπουν στις υπηρεσίες τους, ιχνηλατώντας για ένα κόσμο βαθιά ανθρωποκεντρικό που να ταυτοποιεί τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας και να δείχνει με αισιοδοξία στο μέλλον.